Viva Pharma a lansat PoxClin, nou tratament impotriva varsatului de vant.

Spuma Răcoritoare PoxClin® este folosită la calmarea rapidă a senzaţiei de iritaţie, mâncărime şi a sensibilităţii cutanate asociate cu vărsatul de vânt.

Spuma Răcoritoare PoxClin® conţine complexul 2QR, un antibactericid patentat derivat din planta Aloe barbadensis. 2QR blochează bacteriile, creând o barieră fizică între bacterii şi piele. Bariera creată de 2QR previne suprainfectarea si colonizarea pielii de către bacterii, reducând astfel riscul unei infecţii bacteriene. Reducând riscul de infecţie, Spuma Răcoritoare PoxClin® sprijină procesul natural de vindecare al pielii şi ajută la prevenirea cicatricelor posibil cauzate de scărpinat.

Cicatricele pot rezulta ca urmare a scărpinatului cauzat de infecţie şi mâncărimea asociată. În plus, spuma răcoritoare PoxClin® are un efect răcoritor imediat asupra pielii. Acţiunea răcoritoare este rezultatul evaporării spumei pe piele, accelerată de polidocanolul incorporat în produs. Efectul de răcire ajută la ameliorarea senzaţiei de mâncărime şi a iritaţiei, reducând astfel impulsul de scărpinare a veziculelor şi prevenind lezarea suplimentara a pielii.
Spuma Răcoritoare PoxClin® nu conţine nicio substanţă chimică nocivă şi poate fi folosită pe pielea copiilor. Nu există nici un efect advers cunoscut asociat cu folosirea spumei răcoritoare PoxClin®.