Viva Pharma a lansat gama LaxaClean: supozitoare si miniclisme cu glicerina.

LaxaClean este o gama de Dispozitive Medicale folosita pentru tratamentul simptomatic al constipatiei, pentru usurarea golirii colonului, in cazul scaunelor dure sau inaintea rectoscopiei.

Atat supozitoarele cu glicerina cat si miniclismele sunt dedicate copiilor si adultilor.

Supozitoarele cu glicerina (1400 mg glicerina copii si 2000 mg glicerina adulti) lubrefiaza tractul si faciliteaza eliminarea masei fecale, stimuland mecanismul defecatiei. Actiunea supozitoarelor cu glicerina este cunoscuta si bazata pe stimularea absorbtiei apei din mucoasa rectala, ceea ce duce la un fenomen hiperosmotic ce stimuleaza evacuarea continutului din colon. 

Miniclismele cu glicerina (3,4 g glicerina copii si 5,1 g glicerina adulti) lubrefiaza tractul si faciliteaza eliminarea masei fecale. Modalitatea de actiune este asigurata de proprietatile solutiei cu glicerina in concentratie mare. Odata administrata rectal, solutia hiperosmotica atrage apa din tesuturile si mucoasele partii terminale a colonului, sporind volumul continutului rectal. Se produce astfel destinderea peretilor colonului, stimuland nevoia de evacuare in mod delicat, fara efort, cu ajutorul unui mecanism aproape fiziologic.