Viva Pharma a lansat SantaDerm Sampon tratament impotriva paduchilor de cap

Samponul SantaDerm este testat clinic si s-a dovedit a fi un tratament eficace impotriva paduchilor de cap si oualor acestora. Indeparteaza si distruge formele vii si ouale paduchilor, prevenind pediculoza.

Samponul SantaDerm nu contine insecticide de natura chimica, prin urmare paduchii de cap nu pot dezvolta rezistenta la ingredientele sale.

Samponul SantaDermeste un Dispozitiv Medical, care nu contine substante chimice, nu este toxic si actiunea sa se bazeaza pe efectul unor uleiuri eterice si extracte naturale 100% ale unor plante din padurile tropicale.

Samponul SantaDerm poate fi utilizat pentru tratamentul pediculozei si pentru a preveni infestarea cu paduchi si lindeni. Este recomandat pentru intreaga familie si poate fi utilizat in mod frecvent, fara risc pentru sanatate.


Cele 3 actiuni eficiente ale samponului SantaDerm sunt:

  • Eliminarea de paduchi si lindeni prin actiunea comuna a celor 3 ingrediente active.
  • Eliminarea si distrugerea oualor provocata de extractul de Quassia Amara.
  • Crearea unui mediu nefavorabil pentru prezenta paduchilor si oualor din cauza uleiurilor care actioneaza ca repelent.

Cele 3 ingrediente active prezente in compozitia Samponului tratament SantaDerm sunt:

Ulei de Andiroba extras din semintele de Carapa Guaianensis, o plantă din jungla amazonianăa, prin presare la rece, fara a utiliza solvent. Acest ulei are proprietatea de respingere a insectelor, in special a celor hematofage (care se hranesc cu sange).

Quassia Amara, un inhibitor de formare a chitinei, principala substanta care permite lindenilor sa adere puternic pe firele de par. Unul dintre ingredientele active ale Quassia Amara ataca exoscheletul chitinos al lindenilor si paduchilor. Aceasta actiune este suplimentara celei care duce la desprinderea cu usurinta a oualor de firele de par, determinand in final deterioarea si dizolvarea invelisului exterior al lindenilor si al paduchilor, ceea ce face imposibila continuarea dezvoltarii lor. Actiunea acestui ingredient activ este continuata apoi de catre Uleiul de Andiroba, care actioneaza precum un insecticid eficient, omorand atat formele vii, cat si larvele si ouale paduchilor.

Ulei de Neem (Melia azadirachta) are actiune de insecticid natural. Componentele prezente in uleiul extras din Neem exercita mai multe activitati biologice: de respingere a insectelor pentru a nu-si mai depune ouale, produce infertilitatea oualor, inhibarea biosintezei de chitina, inhibarea comportamentului de hranire. 

Cele mai recente cercetari efectuate de Centrul National American pentru biotehnologie pe o combinatie de Ulei de Andiroba si Extract de Quassia Amara au aratat ca aceasta distruge ouale si asfixiaza paduchii.

Samponul SantaDerm nu este toxic, nu este iritant și este biodegradabil si prietenos cu mediul. Nu contine molecule neurotoxice, nici insecticide chimice.

In plus, cele trei ingrediente active (Ulei de  Andiroba, Extract de Quassia Amara si Ulei de Neem) au proprietati calmante impotriva oricaror muscaturi, oferind astfel un remediu eficient in caz de mancarime severa.