Viva Pharma a lansat SeptiMar, gama de dispozitive medicale ce include doua produse pentru tratarea si ingrijirea cailor nazale si ale sinusurilor

SEPTIMAR este o gama de Dispozitive Medicale care include doua produse pentru tratarea si ingrijirea cailor nazale si ale sinusurilor, ce contin ingrediente active 100% naturale, fara nici un fel de efecte adverse.

Pentru fabricarea produselor SeptiMar se foloseste apa de mare extrasa din surse 100% naturale, situate pe tarmul romanesc al Marii Negre. Apa de mare este recoltata din apele adanci ale Marii Negre, aflate la cca. 30 mile marine distanta de tarm, din locuri in care nu sunt perturbate de curenti si/sau furtuni (se recolteaza numai pe vreme favorabila). Apa de mare recoltata se trece printr-o instalatie de purificare, apoi este containerizata si purificata inca o data, inainte de a fi utilizata in procesul de fabricatie.

Apa de mare utilizata la fabricarea produselor SeptiMar isi pastreaza combinatia completa de peste 80 de minerale si microelemente care se gasesc in mod normal in apa din Marea Neagra, incluzand calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, zinc, iod si alte minerale. Toate aceste minerale benefice confera solutiilor SeptiMar proprietati antiinflamatorii si de regenerare celulara mult superioare solutiilor saline obisnuite.

Toate produsele SeptiMar sunt realizate cu sprijinul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina ”Grigore Antipa”. 

 

SEPTIMAR® Baby – Apa de mare izotona, pentru igiena nazala, fara conservanti, 9g/l NaCl, bogata in oligoelemente este ambalat intr-un flacon cu sistem nebulizator, care asigura o microdifuzare a solutiei pe intreaga suprafata interioara a mucoaselor si este utilizabil in lavajul mecanic al cavitatilor nazale. Dispozitivul de pulverizare este monobloc si nu pune in pericol securitatea utilizatorului.

Apa de mare, prin aportul de minerale si oligoelemente pe care le contine, confera produsului actiune antiinflamatorie si de refacere celulara, asigurand tonifierea tesuturilor si intarirea imunitatii. Prin fenomenul de microdifuziune, produsul ajunge la tesuturi, asigurand o remineralizare a zonei in care s-a actionat.

Produsul cu apa de mare izotona favorizeaza curatarea foselor nazale prin indepartarea mucozitatilor si a crustelor; produce hidratarea mucoasei nazale, protejand-o de patrunderea microorganismelor si a impuritatilor (particulelor fine) din atmosfera. Reduce si calmeaza fenomenele locale, favorizand astfel respiratia, indeosebi la bebelusi si copii. O igiena nazala curenta joaca un rol important si ajuta la eliminarea alergenilor si la atenuarea simptomelor de nas infundat.

Apa de mare mentine starea fiziologica normala a mucoasei nazale si functia cililor, imbunatateste transportul mucociliar al acesteia, reduce starea de uscaciune a mucoasei si are actiune antiseptica.

SEPTIMAR® Forte – Apa de mare hipertona, pentru igiena nazala, fara conservanti, reduce inflamatiile nazale si deblocheaza caile respiratorii obturate. Datorita naturii sale hipoalergenice si proprietatilor specifice de regenerare celulara, nu irita nici cele mai fragile mucoase ale cailor nazale. Apa de mare hipertona este un produs natural cu rol de aparare si de protectie a mucoaselor si tesuturilor, prin actiunea substantelor continute in ea.

Apa din Marea Neagra are o mineralizare de 17,6 g/litru, iar prin aportul natural de calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, zinc, iod si alte minerale, are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului. Astfel, apa de mare se poate compara cu o apa minerala, cu efecte terapeutice la nivelul cailor respiratorii, fiind eficienta in congestiile nazale, eliberarea cailor respiratorii de alergeni. De asemenea, contribuie si la crearea unei bariere imunitare, prevenind aparitia, agravarea simptomelor sau complicatiilor ORL.

Produsul cu apa de mare hipertona este recomandat in mod special pentru reducerea inflamatiilor cailor nazale si a congestiei sinusurilor, precum si in rinite si in cazurile comune de raceala si gripa.

Ajuta la hidratarea mucoasei nazale, protejand-o de patrunderea microorganismelor si a impuritatilor (particulelor fine) din atmosfera.

Este indicata persoanelor care nu pot folosi sau tolera decongestionante nazale pe baza de substante chimice sau dezvolta alergii la medicamente.