Viva Pharma a lansat in gama SeptiClean siropuri pentru copii si adultii cu N-acetyl L-cisteină (ACC, NAC) si alte ingrediente active naturale.

Gama de siropuri sub brandul SeptiClean este recomandata pentru a ajuta la eliberarea cailor respiratorii de aglomerarile consistente, mucolitice. Siropurile contin o combinatie de plante medicinal traditionale recunoscute pentru sustinerea sistemului respirator. Prin adaugarea in formularea siropului a zincului, produsul contribuie la mentinerea capacitatii de autoaparare a organismului.

Prin sinergia extractelor concentrate şi standardizate de Lumanarica, Cimbru şi Soc si datorita continutului ridicat de saponine, pectine si mucilagii, siropul contribuie la calmarea tusei, la fluidificarea şi reducerea secretiilor în exces ale cailor respiratorii şi favorizează expectoratia. Este emolient (combate starea de uscaciune a mucoaselor), antiseptic al cailor respiratorii, ajuta la calmarea durerilor de cap şi a celor musculare prin efectul sau usor sedativ.

Zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

N-acetil L-cisteina (ACC, NAC) fluidifica secretiile bronsice si pastreaza umiditatea normala a mucoaselor.

La siropul de copii s-a folosit o concentratie de N-acetil L-cisteina de 200 mg, iar pentru adulti de 600 mg.

La indulcirea preparatului s-a folosit zaharul invertit pentru a evita efectele nedorite ale zaharului rafinat. Pentru metabolizarea zaharului din zaharul alb, se consuma din rezervele organismului : calciu, magneziu, crom, vitamina B1 şi enzime, ceea ce determina, în cazul consumului excesiv, numeroase perturbari în organism. Zaharul invertit se obţine din zaharul alb rafinat prin fierbere cu acid citric. Astfel, zaharoza din zaharul alb se transformă într-un amestec de glucoza şi fructoza care are o putere de indulcire mult mai mare şi care nu prezinta efectele adverse ale zaharului alb rafinat.