Viva Pharma a lansat SantaDerm Sampon tratament impotriva paduchilor de cap.

Șamponul SantaDerm este testat clinic și s-a dovedit a fi un tratament eficace împotriva păduchilor de cap si oualor acestora. Indeparteaza si distruge formele vii si ouale paduchilor si previne pediculoza.

Samponul SantaDerm nu conține insecticide de natura chimica, prin urmare păduchii de cap nu pot dezvolta rezistență la ingredientele sale.

Samponul SantaDerm este un Dispozitiv Medical, care nu contine substante chimice, nu este toxic si actiunea sa se bazeaza pe efectul unor uleiuri eterice si extracte naturale 100% ale unor plante din padurile tropicale.

Samponul SantaDerm poate fi utilizat pentru tratamentul pediculozei și pentru a preveni infestarea cu păduchi și lindeni. Este recomandat pentru întreaga familie și poate fi utilizat în mod frecvent, fără risc pentru sănătate.


Cele 3 acțiuni eficiente ale samponului SantaDerm sunt:

  • Eliminarea de păduchi și lindeni prin acțiunea comună a celor 3 ingrediente active.
  • Eliminarea și distrugerea oualor provocata de extractul de Quassia Amara.
  • Crearea unui mediu nefavorabil pentru prezenta paduchilor si oualor din cauza uleiurilor care acționează ca repelent.

Cele 3 ingrediente active prezente in compozitia Samponului tratament SantaDerm sunt :

Ulei de Andiroba extras din semintele de Carapa guaianensis, o plantă din jungla amazoniană, prin presare la rece, fara a utiliza solvent. Acest ulei are proprietatea de respingere a insectelor, în special a celor hematofage (care se hranesc cu sange).

Quassia Amara, un inhibitor de formare a chitinei, principala substanță care permite lindenilor sa adere puternic pe firele de păr. Unul dintre ingredientele active ale Quassia Amara atacă exoscheletul chitinos al lindenilor si paduchilor. Această acțiune este suplimentara celei care duce la desprinderea cu usurinta a oualor de firele de par, determinand in final deterioarea si dizolvarea invelisului exterior al lindenilor si al paduchilor, ceea ce face imposibila continuarea  dezvoltarii lor. Actiunea acestui ingredient activ este continuata apoi de catre Uleiul de Andiroba, care actioneaza precum un insecticid eficient, omorand atat formele vii, cat si larvele si ouale paduchilor.

Ulei de Neem (Melia azadirachta) are acțiune de insecticid natural. Componentele prezente în uleiul extras din Neem exercita mai multe activități biologice : de respingere a insectelor pentru a nu-si mai depune ouale, produce infertilitatea oualor, inhibarea biosintezei de chitină, inhibarea comportamentului de hrănire. 

Cele mai recente cercetări efectuate de Centrul National American pentru biotehnologie pe o combinație de Ulei de Andiroba si Extract de Quassia Amara au arătat că aceasta distruge ouale și asfixiaza paduchii.

Samponul SantaDerm nu este toxic, nu este iritant și este biodegradabil si prietenos cu mediul. Nu conține molecule neurotoxice, nici insecticide chimice.

În plus, cele trei ingrediente active (Ulei de  Andiroba , Extract de Quassia Amara și Ulei de Neem) au proprietăți calmante împotriva oricăror muscaturi, oferind astfel un remediu eficient în caz de mâncărime severă.